2013. szeptember 25., szerda

Így is lehet...bentonit mint kontrasztanyag

Sok felfedezésen vagyunk túl. Az egyik ilyen az, hogy normálisan is lehet dolgozni. Megfelelő irányítással - értsd ezalatt a szakmai útmutatásokat - nagyszerű részeredmények érhetőek el és ez, ezen a házon igen látványos vizuális effekteket produkál.
Ezek hiányában is igen kiugró eredmények érhetőek el - nyilvánvalóan mínuszban. Ezekhez sokat hozzáfűzni nem lehet és nem is érdemes, magukért beszélnek azok a dolgok, amik kiderültek. A vizuális élményt azonban senkitől sem szeretném elvenni, ezért hoztam megmutatni néhány fotót arról, hogy milyen volt és milyen lett. Egy időben terveztem, hogy csinálok egy előtte és utána rovatot is, de annyira sok ilyen jellegű téma van, hogy nem szeretném vele elárasztani az oldalt. Csak a legkirívóbbakat fogom megmutatni, kezdésnek a ház szigetelése is megteszi - az egyik legnagyobb falat.
Köztudottan bentonit szőnyeg a vízszigetelés, ami sokakból még mindig kétkedést vált ki, de hát valakinek mindig meg kell tennie az első lépést a tapasztalás felé vezető úton. Botladozunk.

Földleszedés után, még az előzőleg rátett bentonit szőnyeggel



Lábazati szigetelés félkész folyóka rendszerrel, itt még drén nélkül


És a kész renszer, 2-3 réteg bentonit, plusz gyökérfogó geotextillel karöltve


Olyan ez most, mint egy jó meleg kabát. Tetején még a régi réteg.
A különbség szemmel látható...

Jelenleg a régi réteg bentonit csak a kupolák védelme miatt van még fenn, amíg dűlőre jutunk velük. Innen nézve egyszerű kontrasztanyagként funkcionál a fényképeken, másra ugyanis nem nagyon volt jó az, ahogyan azt annak idején felapplikálták...