2011. október 12., szerda

IV. lecke: egyéb szempontok- szubjektív téma

Hurrá, hurrá, találtunk egy tök jó telket! Mindennek megfelel, pont olyan, oda vagyunk és vissza.
Volt ilyen. Egy olyan, amit már majdnem megvettünk én pedig még mindig próbáltam valaki olyat találni, aki kiméri nekem a földsugárzásokat. A vízerek, Hartmann-, Curry, Szent-György- vagy Ley-háló mind azon témakör tartozékai, amikről így vagy úgy, de mindenki hallott már, a hit már egy másik kérdés.
Egy rövid tárlatvezetést azért tartanék a fontosabbakról, csak hogy ne kelljen eszeveszetten guglizni, hogy ha valaki valamelyiket nem ismeri. Ezeken felül azért még akadnak sugárzások, most csak a legismertebbeket említem.

A vízerek
A legártalmasabb földsugárzást okozza, a föld felszínére merőlegesen felfelé terjed, amely áthatol falakon, épületeken, és legáltalánosabban daganatos megbetegedéseket okoz, ha huzamosabb ideig (évekig) tartózkodunk egy ilyen csomóponton (például, ha ezen van az ágyunk). A vízér egy szivárgó vizet szállító járat, ami annyira picurka, hogy ha ásás közben át is vágjuk, csak egy idő után vehető észre, hogy egyáltalán az ásás nyomán a föld nedvesedni kezd. A vízerek frekvenciái jórészt megegyeznek vagy közel állnak az ember belső szerveinek frekvenciáihoz, így ha huzamosabb ideig tartózkodunk ott, idő kérdése, hogy "áthangoljon" minket, ezzel megbetegedéseket okozva.

Hartmann-háló
E sugárzás felfedezése egy Dr. Ernst Hartmann nevű emberhez köthető, aki "újramérte" ( a rómaiak után már másodszor), hogy a földön a mágneses mezők egy felszín alatt is végigfutó hálót hoznak létre. A háló É-D és K-Ny rácsozatos, mint egy matekfüzet, a vonalak vastagsága 20-25 cm, szemnagysága a Föld szélességi és hosszúságai fokainak függvényében változó. Magyarországon kb. 170x180 cm-es méret a jellemző, de ez belső térben még kisebb lehet. Az egészségre mindig a csomópontok a legveszélyesebbek.
 Curry-háló
A Hartmann-háló testvére. Annyiban különbözik, hogy a Hartmann vonalakhoz képest pontosan 45 fokkal van elforgatva, szemnagysága edig 3 méter x 3 méter körüli. Csomópontjai veszélyesebbek a Hartmann-hálónál, viszont a nullpontjában ajánlatos tartózkodni. (2 csomópont közötti távolság fele)

Tigris-háló
Nagyon hasonlít a Hartmannhoz, csak a rácsmérete más. Észak-déli irányban eléri az 5 métert is, kelet-nyugati irányban kb. 170 cm a jellemző, ez a méret zárt térben szintén csökkenhet. Az észak-déli vonal erőssége pedig a többszöröse lehet a kelet-nyugatinak, illetve ezek ciklikusan is változnak, a Hold ciklusaival mutat szoros összefüggést.

Vortexek
Szent György és Ley
A föld erőtereiből és mágnesességéből adódó hálót több vonal alkotja, ezek polaritása és intenzitása is változó. Energia örvények, spirálok, amik a spriál belsere felé haladva erősödnek. Ezen sávok közepe mindig egy Szent György vonal, amit egy Ley vonal zár le, két oldalról szimmetrikusan veszi körül. E struktúrák találkozási pontjai voltak az emberiség történe során azok a helyek, amik jelentőséggel bírtak, kultikus célokra használták. Ezeken a helyeken lehet tartózkodni egy bizonyos ideig, de élni nem.

Geológiai törésvonalból adódó sugárzások
Mo.-i Ley-vonalak
Főleg hegyvidékeken jellemzőek, kialakulásukért elsősorban a tektonikai lemezek mozgása felelős, így alakulnak néhány milliméteres vagy centiméteres repedések is, de itt fontos, hogy minél kisebb a repedés, annál erősebb a sugárzása, annál koncentráltabban ontja magából. A hatást súlyosbíthatja egy-egy környéken fellelhető éctelér is.

És a betegségek, amikért ezek felelősek lehetnek:
állandósult migrénes fejfájás, szemromlás, halláskárosodás, szédülés, ritmuszavar, ingadozó vérnyomás, krónikus légúti betegségek, hasnyálmirigy (cukor-betegség), vese, máj, mellékvese, hasi panaszok, ciszta, petefészek gyulladás, prosztata gyulladás, meddőség, impotencia, menstruációs zavar, ízületi gyulladás, mozgásszervi és gerincbetegedések (lumbágó), ágybavizelés, infarktus, tüdőgyulladás, gyomorfekély, pánikbetegség és egyéb idegrendszeri megbetegedések.

A pozitív sugárzások
Mert van ilyen. Többféle is lehet, akár gyulladáscsökkentő vagy épp harmonizáló, fájdalomcsillapító, vagy ezek vegyes keveréke. Magyarországon is ismertek ilyen helyek, mint például a tápiószentmártoni Attila-domb, a pilisszentiváni Ördögszikla, stb. Ezek alakja általában szabálytalan folt. A huzamosabb ott tartózkodás, rendszeresen eltöltött idő már eredménnyel járhat, akár annyiban, hogy feltöltődik tőle az ember, a spontán gyógyulásokról nem is beszélve. Hiszen minden betegség valahonnan belülről indul, minden fizikai tünet hátterében egy lelki ok áll. Ezek a fizikai testen megjelenve okoznak betegséget az adott problémának megfelelő területen úgy, hogy energiablokkok keletkeznek.
A legegyszerűbb ilyen eset a gyomorfekély. Mindenki ismeri. És bizonyítottan tudjuk, hogy a stressz hozza létre. A stressz pedig egyszerűen félelem valamitől legbelül. Minden más ugyanígy működik.

Ám ha nem akarunk, tudunk szakembert hívni, mi magunk is ellenőrizhetjük a dolgot, viszonylag egyszerűen. Sose tegyük oda a fekhelyünket, ahol a macska szívesen alszik, de oda tehetjük, ahol a kutya igen. A népi megfigyelés arra már nem tér ki, mi a helyzet akkor, ha a két állat jóban van és együtt lustálkodnak egy adott helyen...

E röpke leírás után, már ki is derülhet, számomra fontosak ezek a vonalak. Így az egyik kiszemelt telket épp azért nem vettük meg és tántorodtunk el tőle az utolsó pillanatban, mert olyan eredményt hozott egy radiesztéziás vizsgálat során, amire nem is számítottunk. Nem voltam száz százalékos a telket illetően, de a vizsgálat csak beigazolt. Így visszaléptünk, még időben - azóta sem bánjuk.
Mert nem sokkal utána megtaláltuk azt a telket, aminek viszont nagyon jók voltak az erre a részre vonatkozó mutatói.

Itt felmerül egy téma, a feng shui, vagy a wasati és az összes hasonszőrű tudomány, amely így vagy úgy a tér alkotta energiák felismerésében és rendezésében nyújt segítséget. Azonban a földsugárzások ellen nem, vagy kevéssé, erre megvannak a speciális megoldások, de egy feng shui lakberendező nem fogja megoldani.
Ezen tudományokat én inkább meghagyom azoknak a kúltúráknak, akiknek kitalálták. Úgy gondolom, ezek nem mi vagyunk. Nekünk, magyaroknak is mindig megvolt a saját elképzelésünk arról, hogy mit miért építettünk úgy, ahogy a régi időkben, a régi hagyomány szerint. És ez legalább akkora erővel (ha nem nagyobbal bír), mint bármi más. Ha ebbe valami mást belevonunk - ahelyett, hogy időt fordítanánk arra, hogy megismerjük a sajátunkatvalami más majmolása helyett - csak zűrzavart okoz.


4. alapszabály: Ha úgy érzed, számodra fontos, keress valakit, aki kimegy és felméri neked a telket. Ezt érdemes még vásárlás előtt elvégezni, ha egy mód van rá, de ha már a telek megvan, akkor is ajánlatos...